VIDEO-Târgu-Jiu: Fără apă în robinete. Romanescu invită societatea Aparegio la o dezbatere publică

425

Târgujienii se confruntă din nou cu lipsa apei din robinete. De exemplu, pe pagina de socializare a primarului municipiului, Marcel Romanescu a fost postat un video prin care se observă cum din robinet nu iese picătură de apă. În urmă cu câteva zile, societatea de apă și canal, Aparegio Gorj a trimis un comunicat de presă prin care se anunța lipsa apei din cauza secetei, anunțând cetățenii să consume mai puțină apă în aceasta perioadă.

”Operatorul de apă și canal Aparegio Gorj aduce la cunostința populației faptul că, în perioada de secetă, din cauza scăderii debitului pe sursele de suprafață Șușița cu 40% și Runcu cu 25%, compensarea se aduce prin puțurile de mare adâncime de la Stația de Tratare a apei Iezureni. „În data de 2 septembrie 2019, având în vedere consumul mare de apă la utilizatori, pompele puțurilor de mare adâncime au fost suprasolicitate, motiv pentru care releele termice au fost deconectate de la rețeaua electrică“, arată Aparegio într-un comunicat.

Romanescu invită societatea Aparegio la o dezbatere publică:

Îi invit la o dezbatere publică luni, 9 septembrie, începând cu ora 16:00, în sala de spectacole a Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” pe cei responsabili cu administrarea societății APAREGIO – Consiliul Județean Gorj (acționar majoritar), ADIA, și membrii consiliului de administrație, dar și consilieri județeni și locali să mergem, împreună, în fața cetățenilor municipiului, să le explicăm oamenilor cum s-a ajuns în această situație și dacă societatea este sau nu capabilă să se ocupe în continuare de aceste servicii. Insist să avem un dialog constructiv, lipsit de atacuri! Sunt convins că putem trece cu toții peste barierele politice în așa fel încât să găsim cele mai bune soluții pentru Târgu Jiu. Să nu uităm că societatea obține cele mai mari încasări aici, în municipiu. Cetățenii au dreptul să știe de ce canalizarea nu funcționează, de ce nu au apă la robinet la anumite ore, de ce se majorează tarifele pentru niște servicii de proastă calitate și ce se întâmplă cu sumele de bani pe care ei le plătesc lunar către operatorul de apă și canal.
S-a ajuns într-o situație ce nu mai poate fi tolerată! Avem datoria să găsim urgent soluții pentru toate aceste probleme și să arătăm târgujienilor că ne pasă de acest oraș!”, a postat Marcel Romanescu pe pagina sa de socializare.