Vor să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină

2442

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină. Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, spune că ar trebui să se țină cont de testările făcute în fiecare localitate în parte, deoarece incidența cazurilor depinde de testare.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Andreea Moldovan.

De asemenea, aceasta spune că și-ar dori să fie introdus și un indicator care să arate gradul de testare, iar pe lângă asta, grila de carantinare să ia în calcul niște indicatori.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, adaugă secretarul de stat.