Zece dosare penale pentru construcții executate lângă monumentele istorice

879

Zece sesizări penale au fost întocmite de către polițiștii locali din municipiul Târgu Jiu, în anii 2018 și 2019, cu privire la executarea de construcții sau lucrări de renovare, fără autorizație, în apropierea monumentelor istorice. Cazurile sunt cercetate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Una dintre aceste situații vizează contruirea unei împrejmuiri de către CFR pentru a împiedica traversarea căii ferate de către cetățeni. Locul se află în zona de protecție a Ansamblului monumental „Calea Eroilor“, astfel că pentru această lucrare era nevoie de aprobare de la Ministerul Culturii și autorizație de construcție. Mai mute informații ne oferă Mirela Stamate, șef al Biroului Protecția Mediului și Disciplina în Construcții de la Poliția Locală:

De asemenea, patronul unui restaurant din zona Vădeni este cercetat penal pentru că a amenajat un drum fără a obține autorizația necesară.

În acest an, un om de afaceri din municipiul Târgu Jiu care deține o sală de jocuri de noroc pe Calea Eroilor, în zona centrală a orașului, a efectuat modificări ale fațadei spațiului fără autorizație de construcție.