Zeci de utilaje și tone de materiale, pregătite pentru iarnă. Consiliul Județean a făcut verificări în bazele de deszăpezire

385
foto:arhivă

Firma care va deszăpezi drumurile județene a asigurat stocurile de material antiderapant. Consiliul Județean a făcut verificări pentru a se asigura că iarna nu va pune probleme pe cei peste 800 de kilometri de drum județean din Gorj.  La nivelul județului Gorj, au fost constituite deja șapte baze de deszăpezire, la Târgu – Jiu, Târgu – Cărbuneşti, Motru, Turceni, Rovinari, Stejari, Plopșoru, a explicat președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

68 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care se va așterne zăpada pe drumurile județene. Și stocurile de materiale antiderapante sunt asigurate. Este vorba despre aproximativ 13 mii de tone de nisip, șapte sute de tone de sare, precum și carburant necesar pentru 14 zile de intervenție.

Până acum, în județul Gorj, s-a intervenit pentru dezăpezire doar în zona montană a județului Gorj. Acolo, de DN 67 C, se ocupă cei de la Secția de Drumuri Naționale, de cele județene firma Ydail, iar în stațiunea montană drumurile vor fi curățate de cele două Primării: Baia de Fier și Novaci.