Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități, sărbătorită și la nivelul județului Gorj

242

Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități a fost sărbătorită astăzi și în județul Gorj. La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj s-au organizat diferite activități și evenimente care au avut ca scop încurajarea tinerilor cu handicap în relaționarea acestora cu membrii comunității. Astfel, șapte tineri cu dizabilități, cu vârsta de peste 18 ani, care urmează să părăsească sistemul de protecție,  s-au deplasat la sediul AJOFM Gorj, unde li s-au prezentat informații cu privire la locurile de muncă existente în Târgu-Jiu.

La Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap din municipiu s-au desfășurat  mai multe activități, printre care o expoziție cu lucrări realizate de copii din Centrul de Plasament, dar și un concurs de desen.

Minodora Sucea, purtător de cuvânt DGASPC Gorj.

Acțiuni pentru marcarea Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități au mai avut loc la Complexul de Îngrijire Asistență Suseni,  dar și la Complexul de Recuperare și Reabilitare Neuropshiatrică Bîlteni.

Surprize de proporții au fost pregătite și la Centrul de zi Christian din Târgu-Jiu pentru persoane cu dizabilități. Aici au avut loc acțiuni sportive și artistice. O persoană cu dizabilități a lansat o carte de poezii inedite.

Daniel Andrei, directorul Centrului de zi „Christian“