Zona tampon destinată pacienților suspecți cu SARS COV-2 , mutată

673

Se reduc numărul de paturi pentru pacienții COVID-19  la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Conducerea unității medicale vrea ca la Secția de Boli Infecțioase să fie eliminate cele mai multe paturi, respectiv 35, la Terapie Intensivă numărul se va înjumătăți, iar la ATI suspecți vor rămâne decât patru. Dumitru Vienescu spune că din cele 120 de paturi destinate pacienților COVID, vor mai rămâne doar 50.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu

Deși se va reveni treptat la activitatea de dinaintea pandemiei, managerul spitalului spune că trebuie să fie pregătiți și în cazul în care numărul celor pozitivi va crește.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu

Vor exista și modificări. Zona tampon de la Spitalul 700, destinată pacienților suspecți, va fi mutată la parterul unității.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu

Majoritatea spitalelor din Gorj se pregătesc pentru a-și deschide din nou porțile şi pentru pacienții non-COVID. Aceștia au ocolit până acum unitățile medicale de teama virusului SARS-COV-2, însă acum când numărul cazurilor a scăzut, spitalele sunt suprasolicitate de bolnavi cu alte afecțiuni.